Handleiding Houten Pit (Wood Wick)De houten pit bestaat uit een plat stukje hout en wordt in een speciale clip  bevestigd en in het kaarsvet geplaatst. Als een kaars brandt hoor je een zacht knisperen, wat het erg leuk en bijzonder maakt. Een voordeel tegenover een katoenen pit is dat deze houten pitten niet omvallen in de vloeibare was. Men kan gewoon het glas of de vorm vullen en de pit erin zetten. 
De houten pit is vooral geschikt voor kaarsen in potjes en glazen, maar kan ook in mallen voor vrijstaande kaarsen gebruikt worden. Daarvoor zijn alleen mallen met een platte top (stompkaars) geschikt. Hoewel elke soort kaarsvet geschikt is, ligt de combinatie met eco- en bio wassoorten natuurlijk het meest voor de hand.

Kies de gewenste breedte, knip de pit op de goede lengte en bevestig hem in de speciale clip. De pit brandt optimaal als deze bij het eerste aansteken maximaal 5 mm boven het kaarsvet uitsteekt. Zie onderstaand een lijst met ons advies voor de juiste pitmaat. Een combinatie van 2 pitten (maximaal) kan noodzakelijk zijn. Steek daarvoor beide pitten plat op elkaar in één clip. De opgeven maten zijn een advies, brandeigenschappen altijd eerst zelf testen.
 
    EcoSoya/Koolzaad/Eco-was   Paraffine
Glas/pot Ø > 45 mm   2x pit small   1x pit small
Glas/pot Ø > 60 mm   1x pit small + 1x pit medium   1x pit small
Glas/pot Ø > 80 mm   2x pit large   1x pit medium
         
Kaars Ø 5 cm   1x pit small   1x pit small
Kaars Ø10 cm   2x pit large   1x pit largeCopyright © Soy-Wax 2013 - 2021